Шести международен събор на Тринога, М.И.Р. и др.

Tой се проведе от 27 юли до 5 август 2012 г.:

1. В София, на 27.07., от 16 до 20 часа, в Софийския Университет, зала 2, се проведе представяне на идеите – екологични, природномедицински, педагогически, бизнес за устойчиво развитие и др. – на Тринога, М.И.Р., «Слънце-Луна», клуб UNECO и „Идея Вита“ , с участието на гости от страната и чужбина и на журналисти.

2. От 28.07. до 05.08 вкл., в махала Черни камик, с. Желен (близо до Своге), се проведе 9-дневен събор, посветен на актуални теми: екоземеделие и опазване на околната среда, природна медицина и профилактика, по-адекватни форми на образование, възпитание и взаимоотношения, социална и икономическа взаимопомощ и различни видове изкуство, с участие на екоактивисти, селски стопани, педагози, психолози, натуропати, музиканти и т.н. от цялата страна и от други държави.

Акценти в програмата:
– Опознаване между участниците в събора – събота, 28-ми юли от 17 часа. - Паневритмия – неделя, 29-ти юли от 7.30 часа, сряда, 1-ви август от 7 часа, неделя, 5-ти август от 7 часа сутринта. Паневритмията ще се играе на ливадата под двора на чичо Илия, в Черни камик; - Сутрешни практики за добро здраве – общодостъпни упражнения, дишане, самомасажи от източни и западни традиции с доктор Димитър Пашкулев – събота, 28-ми, неделя, 29-ти и понеделник, 30-ти юли от 6.30 часа; - Успешното съчетание на масажни техники  с Рая Ханджиева. Лекция – въведение в неделя, 29-ти юли от 11 часа. - Лекции на актуални теми от здравеопазване и взаимопомощ, консултации с Доктор Димитър Пашкулев. Събота, 29-ти, неделя, 30-ти, понеделник, 31-ви юли от 14 часа; - Разпознаване и правилна употреба на диворастяващи хранителни и лечебни растения -разходки с доктор Димитър Пашкулев. Събота, 29-ти, неделя, 30-ти, понеделник, 31-ви юли от 17 часа; - Сътрудничество и сътворчество с Кирил Груев – Бурда – понеделник, 30-ти юли от 11 часа; - Водни системи за дома и градината с доктор Ian Sanders от фондация КРОП, с. Желен – неделя, 29-ти юли от 16 часа; - Успешното съчетание на масажни техники  с Рая Ханджиева. Курс за начинаещи и напреднали – от четвъртък, 2-ри август до неделя, 5-ти август, от 16 часа; - Важни въпроси на оцеляването – принципи и техники с Христина Кирилова Петрова – сряда 31-ви юли от 16 часа; – Практически обучения в управление на гората, грижа за изворните зони, отглеждане на коне, събиране на сено и други с Филип Кирилов. От вторник, 31-ви юли до петък, 3-ти август, от 11 до 16 часа. - Създаване на среда за щастлив живот- изграждане на компостни стени и тяхната роля с Maxim Pichoud (Франция) и Теодора Горанова. От вторник, 31-ви юли до петък, 3-ти август, от 11 до 16 часа; - Представяне на Боуен-техниката като метод за активиране на самовъзстановителните сили на организма с Любомир Митев – събота, 4-ти август, 10 часа; - Представяне на дервишки практики и дервишки танци с Диана Митева – събота, 4-ти август, 14 часа.