Емото

Търсене на термини в речника
Думи Описание
Емото
Емото

МАСАРУ ЕМОТО, яп. 江本勝. Съвременен японски писател и изследовател, известен с теорията си за структурата на водата, която се влияе от човешките мисли, чувства и думи.
Е. е роден в Йокохама, Япония. Завършва хуманитарни науки със специализация международни отношения и получава сертификат за доктор по алтернативна медицина от Свободния международен университет. Създава "IHM Corporation" в Токио и по-късно в чужбина.
Молекулите на водата според Е. се обединяват в т.нар. кластери, които съставят информационни панели, съхраняващи подобно на компютър впечатленията от околната среда за дълго време, освен след по-силни други въздействия или преминаването на водата в друго агрегатно състояние (т.е. тя се пречиства при замръзване и размразяване или при изпаряване и втечняване). Японецът провежда редица опити с мигновено замразяване, след като върху съответните мостри са били упражнявани различни психични въздействия и твърди, че при заснемане под силен микроскоп се получават кристали с различни форми (най-хармонични са те при религиозните молитви, независимо от вида вероизповедание, както и от думи като "любов" и "благодарност").
Повечето авторитети във физиката засега не са склонни да приемат тези изводи и причисляват Е. към Ню Ейдж движението. Но той от друга страна получава подкрепа от някои учени с различен профил - от САЩ, Китай, Русия и т.н., вкл. по отношение на практически полезните за човека и растенията свойства на структурираната вода.
Е. е много успешен като автор в световен мащаб. Жена му ръководи „Киокуша“ - издателството на неговата компания. Най-известната от 

книгите му е „Посланията на водата“, издадена в много страни, вкл. у нас. Самият автор е посещавал в България Седемте рилски езера - една от високоенергийните според него точки на планетата.

 

 

 

 

 

 

 

 

© Copyright 2024 М.И.Р. Всички права запазени.